2011. április 28., csütörtök

Jankovics Marcell: A kassai Szent Erzsébet-dóm - Jelenlegi ára: 7 270 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A kassai Szent Erzsébet-dómA könyv listaára: 7900 Ft. Leírás:
A lőcsei Szent Jakab templom szárnyasoltárai (200713118) után a középkori magyar művészettörténet másik kiemelkedő emlékét, a kassai Szent Erzsébet-székesegyházat, illetve elsősorban annak csodálatos szárnyasoltárát mutatja be kötetében a szerzőpáros. A 14-15. században épült dóm 1474 és 1477 között készült, ma is megcsodálható főoltára a maga nemében egyedülálló alkotás: sarokvasakon mozgatható kettős szárnyain 48 aranyozott, 125x80 cm-es táblakép látható az egyházi év megfelelő időszakához igazodva. A belső szárnyoldalakon nyitott állapotban Árpád-házi Szent Erzsébet legendáját tekinthetjük meg. Ha a belső szárnyakat behajtják, ezek hátoldalán és a külső szárnyak belső oldalán a Krisztus szenvedésének története tárul elénk 24 képben. Ha a külső szárnyakat is behajtják, akkor ezek külső oldalán Mária életének néhány főbb állomása és Jézus gyermekségének története jelenik meg előttünk. Katolikus hagyomány szerint az oltár az év nagyobb részében nyitva áll, és a Szent Erzsébet-legendát láthatják a hívek. A nagyböjti időszakban az oltár belső szárnyait csukva tartják, s így illő módon a passió jeleneteit nézhetik az emberek. Advent idején az oltár teljesen zárva van, ekkor tekinthető meg... a Szent Szűz életét és Jézus gyermekségét ábrázoló képciklus - olvashatjuk a fülszöveg ajánló - és nem kevésbé kedvcsináló - soraiban. A nagy formátumú, igényes kivitelű kiadványban egész oldalas színes képeken meg is csodálhatjuk a gótikus festészet eme nagyszerű remekműveit, valamint magáról a templomról és a benne található egyéb, középkori eredetű művészettörténeti kincsekről is beható ismereteket szerezhetünk. A szakkifejezések magyarázataival és irodalomjegyzékkel záródó kötet beszerzése széles körben ajánlott. ISBN: 978-80-89286-08-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 7 270 Ft

Az aukció vége: 2011-05-01 07:40
. Jankovics Marcell: A kassai Szent Erzsébet-dóm - Jelenlegi ára: 7 270 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése