2011. július 27., szerda

Rose Shapiro: Beveszed? Mire jók és mire nem ... - Jelenlegi ára: 2 250 Ft

Mire jók és mire nem az alternatív gyógymódok
"Magyarországon a rendszerváltás óta növekvő mértékben találkozunk a médiában bizonyíték nélküli gyógyító eljárásokkal. Az ezotéria vagy a különböző alternatív gyógymódok komoly műsoridőt kapnak a tévében, egész rovatokat a női magazinokban. Divat minden, ami ősi, természetes, spirituális vagy személyes.
Hiszem, hogy az alternatív gyógyászat hatástanulmány nélküli szereivel és módszereivel újra és újra foglalkozni kell, vitában kell tartani azokat. A tudományos újságírás nem aludhat, amikor növekvő tendencia a hagyományos orvosi beavatkozások halogatása, az otthoni öngyógyítás, melyeknek nem egy esetben súlyos következményei lettek hazai betegeknél, akár ismerőseink körében is.
E kötet brit szerzője - a magyar Szkeptikus Társaság elveivel jórészt egyező módon, melynek magam is tagja vagyok - az alternatív módszerek általánossá váló és kritika nélküli elfogadottságát kifejezetten veszélyesnek tartja. Az egyik megoldás az lehet, ha a hazai orvostudomány komolyan veszi a betegek személyesség- és gondosságigényét. Addig is mi a logikus gondolkodás fegyverével vehetjük fel a harcot az áltudományosság ellen. " (Vágó István)
Az alternatív gyógyászat itthon is népszerű fajtái, melyekről a könyvben szó esik: ájurvédikus gyógyítás, akupunktúra, kineziológia, aromaterápia, asztrológiai gyógyászat, autogén tréning, Bach-féle virágorvosságok, biorezonancia-terápia, fényterápia, gyógyfüvek, homeopátia, fülgyertyák, kombucha tea, kristálygyógyítás, mágnesterápia, reiki, színterápia, természetgyógyászat.
Ismerjük meg e módszerek történeti gyökereit, a boltokban kapható szerek összetételét, és a tények ismeretében döntsünk az alkalmazásukról!
A szerző brit tudományos újságíró, aki cikkein kívül e könyv révén vált elismertté. Rose Shapiro rendszeresen publikál a legnagyobb folyóiratok, az Independent, az Observer, a Guardian és a Time Out hasábjain.
Mérete: 135x210x30mm
Tömege: 465g
Személyes átvétel Budapesten a XIV. Örs vezér tér környékén egész  nap, vagy előzetes egyeztetés után hétköznapokon délután a Nyugatinál, Deák  térnél, és Szegeden a TESCO áruháznál lehetséges.
Postai díjak 2011. évben 500gr-ig:
Sima levélként, előre utalás után: 355, -Ft
Elsőbbségi levélként, előre utalás után: 425, -Ft
Ajánlott levélként, előre utalás után: 580, -Ft
Elsőbbségi ajánlott, előre utalás után: 650, -Ft
Új könyv, bolti ára: 2990, -Ft



Jelenlegi ára: 2 250 Ft

Az aukció vége: 2011-08-16 21:44
. Rose Shapiro: Beveszed? Mire jók és mire nem ... - Jelenlegi ára: 2 250 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése