2011. november 27., vasárnap

Kipling, Rudyard - Fekete és fehér - Jelenlegi ára: 2 392 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
230041
Kipling, Rudyard
Fekete és fehér
Rudyard Kipling volt az első és máig a legfiatalabb angol nyelvű szerző, aki irodalmi Nobel-díjat kapott. Leginkább meséiről ismerik, elsősorban A dzsungel könyve írójaként, pedig korántsem csak ifjúsági regényeket írt.
A műveiben megjelenő tájak, a gazdag élményanyag főleg a gyarmatokon szerzett tapasztalatain alapul. Nem csoda, hisz élete első hat évét az egzotikus Indiában töltötte, majd tanulmányai befejeztével újra visszatért ide, hogy újságíróként dolgozhasson. A későbbiekben megfordult a világ számos pontján, hosszabb időt töltött az Egyesült Államokban, de eljutott Dél-Afrikába, Ausztráliába és Új-Zélandra is. Jó barátja volt Arthur Conan Doyle író, Sherlock Holmes karakterének megalkotója, ő tanította meg golfozni, ami Kipling kedvenc elfoglaltsága lett, még havas tájon is játszott - piros labdával.
Kevesen ismerik teljes egészében Kipling sokrétű munkásságát. A mesék, ifjúsági regények mellett írt verseket, fantasztikus történeteket (ebből nyújt válogatást a nemrégiben megjelent Kívánságok háza című kötet), novellákat, haditudósításokat is. 1907-ben kapta meg az irodalmi Nobel-díjat.
A Fekete és fehér című kötet cselekményét ugyancsak a gyarmatokra helyezte. A történeteket kétféle megközelítésben tárja az olvasó elé: hol az őslakosok, hol a gyarmatosítók szemszögéből tudósít. Képeket kapunk a korabéli India mindennapjairól, a helyiek (a feketék) és a gyarmatosító angolok (a fehérek) együttélésének nehézségeiről, kultúrák találkozásáról.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 2 392 Ft

Az aukció vége: 2011-11-17 17:30
. Kipling, Rudyard - Fekete és fehér - Jelenlegi ára: 2 392 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése